09 August, 2009

Percubaan Kedua-Bagaimana?


9 Ogos 2009
Salam
Selepas percubaan pertama yang gagal, operasi menggubah diteruskan. Tapi kali ni, sahabat baik saya datang ke rumah untuk menolong. Memang dari mula saya khabarkan hal majlis ni, dia dah sudi menghulurkan bantuan.
Lega sangat ok..! Tak tau camne nak uruskan tanpa ada sahabat membantu!
Tapi pasal kami dua-dua pun amatur, jadi ni la hasil yang terbaik untuk percubaan kedua. Ni masih belum lengkap. Kami belum bungkus span pokok dengan pembalut lagi dan polisterin untuk naikkan hantaran kasut dan wallet belum diletakkan pasal tak dapat beli, Ahad semua kedai pun tutup.
Rancangnya, nak letak riben kat celah pemegang tray tu. Korang rasa ok ke nampak serabut??
Sila komen hasil kami dibawah


gambar blur sebab tangan dah penat :P Kat ruang kosong dalam tray kain ela tu, nak letakkan tudung. Brooch akan diletak kat tengah-tengah riben tu. Kasut tu nak kasik tinggi sikit la..



Korang rasa, ok tak letak benda alah ungu kecik cam biji-biji bunga tu kat situ? Yang berhampiran dengan eye shadow tu..


Sebenarnya, gambar Al-Quran +telekung pun dah siap, tapi terlupa sunggoh nak amik gambar. Kiranya yang tinggal ada lagi 3 dulang yang perlu diuruskan.
Sila kasik komen.. semua komen akan dipandang serius!!

8 comments:

khairulhaya on August 10, 2009 at 11:07 AM said...

haloosss..

sumenye nmpak terlalu simple la yang..susah gak nk gubah erk..

xora on August 10, 2009 at 11:19 AM said...

Atas permintaan abang, dia nye kriteria:
1.simple
2.takmo renda-renda dan ropol-ropol keliling barang
3. Takmo kotak plastik yg keliling ada ropol-ropol
4. barang nampak
5.kena buat yang senang dan praktikal utk dibungkus sbb nk jauh dibawa merantau.

Saya la yg azab! hahahah.. Lagipun, saya tgk kebanyakkan gubahan yg guna white tray ni, mmg simple gubahan,takde renda, dan banyak guna riben, mungkin utk kena dgn tema english tray kot.

siti on August 10, 2009 at 12:52 PM said...

setuju, perkataan "simple" telah didengari di rumah mu berkali-kali.hehe

ctfza on August 10, 2009 at 3:20 PM said...

simple sgt la sayang.. tak nampak best.. daun hijau yg sebelum ni jgn tinggalkan huu... majlis ur bro bila eh?

xora said...

bestnye, hari ni dua org panggil saya sayang :P

tu la, amirul syafique pun ckap kena letak tumbuhan hijau gak. dia cadangkan letak daun keladi atau daun mengkuang. kang weekend ni nak gi cari :) thansk ctfza. kamunye hantaran camne? dah naik tak?

ctfza on August 10, 2009 at 4:08 PM said...

hehe.. hantaran belum naik.. baru siap buat dulang.. bunga belum lagi.. every weekend balik kg kat perak buat sikit2 mana yang patut.. huu.. nnti sok ke kt upload gambar dulang..

Ema Laa.. on August 11, 2009 at 10:25 AM said...

salam xora..
i think the gubahan is not bad at all, but kurang ceria sket
maybe btl la kater ctfza u must not leave the kehijauan behind
gd luck~

Acai on August 11, 2009 at 10:51 AM said...

simple dan nice..ok lah tu:) sypun tak suka sangat yang ropol2 dan semak..janji nampak barang yang disampaikan :)

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates