14 February, 2011

Dengan Rendah Hati


Salam dan hai

* 5 minit dah duduk depan monitor tak tau nak taip apa..

*10 minit berlalu, situasi masih seperti 15 minit terdahulu..

Post pukal!!

1.
4weddingku Blog Award

* Tak tau nak komen apa nih...*



Satu ekpresi sahaja: Terima kasih :) Memandangkan saya tak pandai nak mengulas tentang award ini, jadi ada baik saya mengucapkan terima kasih kepada Mya daripada 4weddingku yang sudi memberikan saya anugerah di atas (dan dapat hadiah juga. Mekacih!!). Ini bukannya satu pertandingan, maka apabila menjadi pilihan, saya dengan rendah hati menerimanya. Tahniah kepada blogger yang turut menerima anugerah masing-masing!

2. Jarang-jarang... Kadang-kadang..
Rasa bersalah pula pada pembaca-pembaca blog ni, terutama pada pengikut yang baru. Saya sudah jarang-jarang dan kadang-kadang sahaja dapat kemas kini post dalam blog ini dengan idea baru. Harap arkib post terdahulu (terutama label Idea Praktikal) dapat dimanfaatkan oleh bakal-bakal pengantin yang baru sahaja membaca blog ini ya. Sama juga pada mereka yang ada menghantar emel, kalau terlewat dibalas, maaf sangat.

3. Lebih sibuk daripada menguruskan majlis kahwin
Memang sekarang saya super padat dengan aktiviti melengkapkan rumah kami, baik daripada segi perabot, kemas, dan segala rancangan. Satu perkara yang saya tak dapat nafikan: menguruskan rumah lagi mencabar daripada menguruskan majlis. Jadi pada mereka yang menjadi perancang majlis sendiri, memang korang kena manfaatkan sepenuhnya peluang dan pengajaran yang korang boleh belajar sepanjang menguruskan majlis perkahwinan sendiri kerana, bila korang dah mula dengan rancangan nak masuk rumah sendiri, percayalah rutin yang sama akan bermula semula. baik daripada kesibukan mencari vendor, mencari quotation sampai la campur tangan dan pendapat orang lain tentang apa yang mereka rasakan sesuai dengan rumah korang (bunyi macam sama kan masa rancang majlis perkahwinan?). Tapi memang pengalaman yang mengujakan!

InsyaAllah, kalau ada masa dan idea atau kesempatan berjumpa sumber yang kreatif, saya akan kongsikan dalam blog ini. Terima kasih kepada pembaca blog ini yang saban hari melawat blog walaupun kadang-kadang saya tak sempat nak kemaskini post.


14 Februari 2011

8 comments:

~ NANA ~ on February 14, 2011 at 10:00 AM said...

i pon byk jadikan ur blog ni reference :)

Xora on February 14, 2011 at 10:18 AM said...

terima kasih Nana! :D

asha on February 14, 2011 at 11:20 AM said...

:)..congrats..mmg wajar blog awk nih dpt award tu..coz blog awk ni saya jadikan rujukan saya.

ElyaElmo on February 14, 2011 at 11:27 AM said...

saya punn!!!:D

khairulhaya on February 14, 2011 at 12:36 PM said...

salam,
xora..majlis roy 20feb ni..x ingat nk hantar kad..xora tolong doakan majlis roy bjalan lancar erk..

lovelyadibah on February 14, 2011 at 2:18 PM said...

TAHNIAH!!:) dba pun sll je inspired dgn post xora:) thanks!

Nadya Zahid on February 14, 2011 at 3:16 PM said...

Congrats dear..n thanx coz xpernah miss reply my mail..mase i jd silent reader dulu..slalu beremail dgn xora..sampailam i ade blog sendri... :)

Reen Tart Nenas on February 15, 2011 at 12:20 AM said...

Hi Xora! Bye! hahaha

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates