23 February, 2011

Lipatan Napkin



Salam dan hai

Mungkin topik ni antara topik paling kurang orang amik kisah atau perasan. Tapi memandangkan saya terjumpa gambar-gambar yang cantik dan berbaloi untuk dikongsi, maka saya selitkan dalam blog saya.

Tentang napkin.

Biasanya, lipatan napkin ni hanya untuk meja beradap dan meja rombongan. Biasanya akan diuruskan oleh pihak katering. Tapi mana la tau kalau-kalau ada diantara kita yang ada keinginan nak mencuba seni ni atau ingin kelainan berbanding lipatan yang biasa dilihat, boleh la klik gambar-gambar dibawah.

Bow

Sumber:
marthastewartweddings.com


Rose Bud

Sumber:
collectintexasgal.blogspot.com

Rose

Sumber:
marthastewart.com


Heart Shape

Sumber:
delish.com

Four Points

Sumber:
napkinfoldingsecrets.com

Diamond Pouch

Sumber:
napkinfoldingguide.com


Siapa bertangan seni ni, boleh la mencuba!

P.S tiba-tiba terfikir, kalau-kalau teknik yang sama boleh digunakan untuk hantaran seperti tuala atau kain ela?



23 Februari 2011

3 comments:

ElyaElmo on February 23, 2011 at 12:10 PM said...

comel yg bentuk love tuu...
agak2 klo ckpkat catering...die leh buat ke yeh?ehe

~ NANA ~ on February 23, 2011 at 12:10 PM said...

suke yg ribbon tu...simple n mcm sng je nk buat :P

nizabeba on February 23, 2011 at 4:29 PM said...

sedapnye yg ade choc kat tgh2 tu..hehe

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates