11 February, 2011

Penjenamaan



Salam dan hai

Topik ringkas di pagi Jumaat

Terjumpa imej buah tangan ini di Google images

Sumber: prowpatareeya.info (menerusi google images)

Mungkin kalau sekali tengok tak perasan persamaannya, tapi bila perhatikan, baru perasan cop di cawan tu, yang ada nama pengantin beserta tarikh majlis, serupa dengan logo Starbuck.



Mungkin pasangan ni suka atau selalu dating kat Starbuck dulu-dulu, atau mungkin berkenalan di sana, atau mungkin 1001 cerita disebaliknya, tapi saya suka bila ada pengabadian begini.

Tak tahu la kalau isu hak milik jadi isu, tapi buat masa ini, mata saya suka dengan apa yang saya lihat.

*Tiba-tiba terfikir, kalau ada bakal pengantin yang berkongsi minat suka lepak di Starbuck, mungkin boleh buat pelekat ini untuk prop Save The Date, kalau-kalau buat lokasi ambil gambar di Starbuck. Hehe


11 Februari 2011

8 comments:

Byzura Mj (By) on February 11, 2011 at 9:06 AM said...

cun tapi kosnya mesti mahalkan?

LittleSunshine on February 11, 2011 at 9:24 AM said...

selalunya yg cun tu la memerlukan kos..tp lau kite pandau,creative,sll survey leh jimat kos..lau suka lepak kat mamak..kn letak brand mamak la..hohoho

Missyanz on February 11, 2011 at 10:01 AM said...

idea yg unik, tp naya klau kena saman kn???? may b bley ubah skit2 kot..

Lieya on February 11, 2011 at 11:31 AM said...

Warghhh best killer

~ NANA ~ on February 11, 2011 at 5:15 PM said...

nice idea tp x brani nak buat..haha

farahfatihah on February 11, 2011 at 5:26 PM said...

mmg kreatip..jgn sampai kantoi udah la..sure kena query

cik senah on February 14, 2011 at 11:52 AM said...

Hurmm.. idea yg menarik.. mungkin betoi kot tekaan Xora.. Ntah2 kisah percintaan depa bermula di Starbucks..sabit tue arr "pinjam" cop dagangan itu utk doorgift tetamu.. hehe..

p.s : chek tak berani buat laghu tuee.. meskipun chek dan en. tunang berkenalan thru Hotlink Chat since 2003..kena saman..mampuih nak bayaq.. hahaha.. :P

Nadya Zahid on February 14, 2011 at 3:15 PM said...

cute...mane tau leh mintak sponsor from starbuck coz duit nyk dihabiskan mase dating...huhuhuh....

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates