21 April, 2011

Sudu Sesudu Dua



Salam dan hai


Ini idea harus dikongsi~~



Sumber daripada Green Wedding Shoes



Cara-caranya~










Untuk lebih penerangan jelas tentang aktiviti ni, boleh klik disini {Post}.


Ya, mungkin leceh dan jenuh nak membuatnya, tapi hasilnya memang tak sama dengan yang lain, kan? Boleh dijadikan cenderamata untuk majlis tunang pun, mana tahu ada diantara kamu ada idea untuk balutkan coklat macam Ferrero tu kat sudu, bila coklat diambil, nampak motif nama atau tarikh majlis disitu.. atau mungkin apa-apa perkataan ringkas yang bersesuai dengan majlis.


Selamat mencuba~



21 April 2011









5 comments:

zimie on April 21, 2011 at 9:29 AM said...

ehhh bestnye DIY ni.cuma cuma camne nak buat perkataan tu eh?blog tu kata guna metal letter.mana pula nak dapat bende alah tu?adehh

Xora on April 21, 2011 at 9:34 AM said...

kalau tak silap dalam post org tu, dia beli kat amazon rasanya

http://www.amazon.com/Piece-Alphabet-Letters-Punch-Stamping/dp/B002ZJ520C/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1303266974&sr=8-3-spell

zimie on April 21, 2011 at 9:38 AM said...

yeah maceh xora. (macam tau2 je sy salu soping kat amazon) hihi pssst nak try DIY ni.kalau berjaya baru post kan blog;)

lovelyadibah on April 21, 2011 at 11:19 AM said...

kalo buat nie mesti nampak vintage ah!dba suka!:)thanks xora:)

cikFM on April 26, 2011 at 8:30 AM said...

sweet kan.. xora ni kreatif laa.. sukee.. hehe

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates