11 April, 2011

Idea Save The Date Ringkas



Salam dan hai


Post ringkas hari Isnin.

Nak kongsi idea ni (yang saya tak ingat sumbernya daripada mana~~)





Mudah dan ringkas untuk mereka yang mahukan sesuatu lebih menjimatkan masa dan wang, tetapi praktikal.


Tangkap gambar lokasi majlis kamu, dan tuliskan apa-apa sahaja ucapan yang praktikal diatasnya. Sama ada jadikannya dalam bentuk soft copy atau hard copy, tu terpulang pada kreativiti masing-masing. Boleh jadikan comel dengan kamu melukiskan sedikit deko pada lokasi majlis kamu, seperti lukisan bunga manggar, petunjuk arah, atau sebagainya. Fikir diluar kebiasaan. Tampilkan sesuatu yang berbeza daripada gambar STD yang menggunakan gambar bakal pengantin.


Selamat mencuba!




11 April 2011

5 comments:

~ NANA ~ on April 11, 2011 at 11:05 AM said...

classic!

nice idea

mizzura on April 11, 2011 at 2:22 PM said...

menarik jugak!

|Terpaut pada lengan Lewis Hamilton |

yaya on April 11, 2011 at 4:51 PM said...

its from green wedding shoes.. :D

kikiTokiwa on April 12, 2011 at 1:24 PM said...

menjimatkan.

LittleSunshine on April 13, 2011 at 1:43 PM said...

sgt klasik..suka2 idea ni

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates