16 March, 2011

Kek Lain Daripada Lain



Salam dan hai

Kek ni memang amat berbeza daripada kebiasaan.

Kurang pasti samada sesuai ke untuk majlis kahwin *setiap orang mungkin ada pendapat berbeza* cuma saya suka kongsikan kreativiti yang disertakan dengan hasil kek ni.


Sumber: Cereal Wedding Cake Recipe

Mana tahu kalau nak buat untuk majlis hari jadi ke baby shower ke, boleh tengok resepinya di sini {Post}



16 Mac 2011

9 comments:

erinn kechiik on March 16, 2011 at 11:11 AM said...

akak saya selalu masuk blog akak sebelum akak kawin byk entry mencurah2. hari2 sy tuggu. skrg mcm jrg dan kalau ada pun saya dah tak nampak akak dlm entry uh. missed.

Xora on March 16, 2011 at 11:15 AM said...

salam erinn.. jgn sedih. akak akan tetap update blog ni, tapi bukan hal akak lagi dah. majlis akak dah berlalu dgn selamat. kalau akak nak update pun, cuma gambar kawin aje *tgh dalam proses nak susun gambar heheh*. lagipun blog ni diabadikan utk bakal pengantin, bukan abadikan utk diri akak. jgn sedih2 ye.

Fiza Z. Abidin on March 16, 2011 at 11:19 AM said...

i think dear, cake ni more like birthday party kan...tp kalau berani utk mencuba sesuatu yg baru bleh gak guna utk kek kawen :)

farahfatihah on March 16, 2011 at 11:22 AM said...

kalau besday party boleh ni heheh sbb mcm funky sket kek ni

Xora on March 16, 2011 at 11:22 AM said...

Fiza: haah, saya pun rasa cam tu Fiza. tapi mana tau kot2 ada yg nak guna resepi nye tu, masak dalam bekas muffin comel-comel kan kan, jadikan hiasan meja potong kek pun cam alternatif yg ok gak kan

Xora on March 16, 2011 at 11:25 AM said...

farah: haah funky dan sgt2 manis kot!

erinn kechiik on March 16, 2011 at 11:25 AM said...

:) just rindu dgn cerita & celoteh akak heheee

LittleSunshine on March 16, 2011 at 11:45 AM said...

yup mcm birthday cake..tp xsalah..janji cantik & potong n masukkan ke dlm mulut..he3

NJA cyomel on March 16, 2011 at 1:16 PM said...

hai xora, i selalu jea read ur blog .....i baru jea on my own blog gak hhehehe.. i already become ur follower and hope u sudi follow i jgk.. thanks...byk informasi berguna dari blog u nie..

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates