14 March, 2011

Ais Ais Bebeh



Salam dan hai

Nota: Dalam proses nak buat pengkategorian untuk gambar-gambar kahwin saya pasal ada banyak emel saya terima daripada pembaca, bagitau gambar kahwin saya bersepah-sepah, nak tengok deko bilik kena gi sana, nak tengok meja beradap kena klik link lain. Mereka tak tahu nak klik kat mana akhirnya. Sabar, sabar, saya akan buat kategorinya InsyaAllah. *malas juga sebenarnya :P

Ok, topik petang ini.

Saya suka idea ni. Praktikal untuk majlis merisik atau bertunang rasanya. Pasal jumlah tetamu lebih kecil dan kita lebih ada banyak kawalan dalam persediaan juadah majlis.

Kita berkongsi idea tentang air minuman tetamu



Ideanya: Bekukan buah-buahan yang digunakan; macam dalam gambar dibawah



Kita sesuaikan dengan menu air majlis nanti. Contohnya, kalau menunya air sirap limau, mungkin boleh bekukan potongan isi limau dalam kiub ais. Atau laici ke. Atau nenas ke. Apa-apa sahaja, ikut kreativiti masing-masing. Saya tahu, bakal pengantin kebanyakkan mesti kreatif!

Erm.. Macam menarik.. Rasanya kalau nak buat house warming boleh juga pakai idea ni. Atau raya ke. Atau majlis hari jadi ke.. Erm.. Saya pun nak buat la dulu.



14 Mac 2011

9 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta on March 14, 2011 at 2:03 PM said...

tapi nanti macam cepat cair je? dah la sekarang cuaca tak menentu.

Anonymous said...

waitin' for the post on yesterday Sinar Harian ;p

-you know who- hugs~

Xora on March 14, 2011 at 2:09 PM said...

Osh: confirm cepat cair tapi cam best gak la kalau dapat buat kan? :D

Cik Anony tak brp Anonymous: cer citer cer citer *ikut lenggok tangan Usop

~ NANA ~ on March 14, 2011 at 2:19 PM said...

nice idea...blh try ni :)

aTy _faRed~ on March 14, 2011 at 3:27 PM said...

tetibe ai buat sekarang dah ni.. hihi.. memang menarik...:)

nYomeL on March 14, 2011 at 8:49 PM said...

Menarek! tetiba rase nak wat jugak la xora!

alif ismail on March 15, 2011 at 4:19 PM said...

wOw... gUd idEa tO be applieD sOmeday.. hehe...

erinn kechiik on March 16, 2011 at 11:12 AM said...

best ni.

Q on March 16, 2011 at 12:29 PM said...

Canteknyer...nak buat lah!!!:)

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates