01 March, 2011

Status Facebook



Salam dan hai

Selain daripada suami saya, saya rasa rata-rata orang ada Facebook. (Ye, D memang tegar tak mahu Facebook, biar di'bahan' macam mana sekalipun) Jadi mesti korang lebih biasa dengan rupa tataletak perubahan status pada profil kawan-kawan kan?

Setiap kali ada kawan-kawan yang sudah melangsungkan perkahwinan, mesti akan ubah status di Facebook.

Macam gambar kat bawah.



.. Dan korang mesti juga dah biasa dengan gambar pengantin pegang papan pengumuman macam ni kan?



Cuba tengok pula gambar di bawah ni. Kombinasi kedua-dua gambar di atas tadi



Sumber:
adlankhalidi.com


Walaupun saya tak boleh nak tekan butang LIKE, tapi tetap nak LIKE idea ni.

Yang bagusnya, Adlan sudi berkongsi template untuk board ni. Jadi pada siapa yang berminat, boleh klik link
post DISINI


1 Mac 2011

26 comments:

lovelyadibah on March 1, 2011 at 1:21 PM said...

suka!leh r wt t:)

hazlynda kushairi on March 1, 2011 at 1:35 PM said...

Ya Allah, best pulak idea ni sbb idea yg sangat berbeda. Xora, thanks for sharing. kalau sesiapa yang nak buat pre/post-wedding pon mcm best ;)

Cik Una on March 1, 2011 at 1:41 PM said...

best! tp my tunang pon mcm husband awak...x mo buka account FB..so x sesuai la wat cmtu...huhu

"cikkin" on March 1, 2011 at 1:44 PM said...

cool gile yg last tu..thanks xora..=)

LittleSunshine on March 1, 2011 at 1:54 PM said...

nice la..mcm best jer..yela skrg xaman fb..so sgt sesuaiiii

~LeeyanaRadhi~ on March 1, 2011 at 2:27 PM said...

haha Xora sekali lg D kamu mcm Asbenku..mentah2 xmau fb tp aritu reg fb sbb nk men cityville..*berangan jd dato bandar*..dan skrg berabad da bukak fb..mau deactivate..sy xbg..tihiihih..

cikFM on March 1, 2011 at 2:36 PM said...

wah bez2.. nice idea.. gile kreatif.. hehe.. thanx for sharing puan xora

~ NANA ~ on March 1, 2011 at 2:42 PM said...

nice idea! kuat betol pengaruh facebook ek...hihi

::FAIZ FARISH:: on March 1, 2011 at 2:46 PM said...

nice la pic last

♀ Perempuan Manis on March 1, 2011 at 3:07 PM said...

suke dgb pikces yg paling last!! sgt kretip.. ^.^

Sue Zaman on March 1, 2011 at 3:22 PM said...

i like... :D

fash on March 1, 2011 at 3:48 PM said...

can i re-post ur entry? (:

wafa azman on March 1, 2011 at 4:11 PM said...

hii..comelnyee idea ni.. ;)

mRs mysarah on March 1, 2011 at 5:00 PM said...

suka. sangat suka! mesti pengantin tu pelayan facebook yang tegar! hehehe

Xora on March 1, 2011 at 5:12 PM said...

Dear all: ye amat cool kan? apa2 pun, mmg kena berterima kasih kepada empunya idea kreatif ni, encik Adlan.

0sh!Nz d' sen0r!ta on March 1, 2011 at 8:10 PM said...

sangat sesuatu!!!! kreatif oh.

sk on March 1, 2011 at 9:56 PM said...

best2.. thanx for the entry ( n link) xora! :)

K.I.N.A on March 2, 2011 at 10:09 AM said...

sgt creative..lain dari yg lain..;)

farahfatihah on March 2, 2011 at 11:34 AM said...

wahhh bestnya hahahha betul2 mcm kat fb nih

just azura! on March 2, 2011 at 5:13 PM said...

wah unik sangat idea ni! best best!

Reen Tart Nenas on March 3, 2011 at 2:00 PM said...

kewl!

fati on March 5, 2011 at 12:41 AM said...

woww!!

fati on March 5, 2011 at 12:41 AM said...

woww!!

Acaii on March 8, 2011 at 10:03 AM said...

ini sangat cool!! tapi mesti sedara marapun add gak nanti,hehe :) respek sama D takde facebook. Saya ada ramai gak member takde facebook ni :)

Fiza Z. Abidin on March 8, 2011 at 2:36 PM said...

cute & nak like jugak :)

eidA on March 13, 2011 at 3:06 PM said...

so cool...i like..=)

i link u ya...=)

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates