13 January, 2011

Mengimbangi Semuanya+Guestbook Puzzle


Salam dan hai

Post pendek pagi Khamis

Saya mungkin akan sedikit sibuk dalam beberapa hari akan datang ini. Mungkin kesibukan ini memustahilkan saya untuk kemas kini blog ini dengan post terkini. Percubaan mengimbangi semuanya dan memang bukan mudah.

Jadi buat masa sekarang, kepada pembaca blog saya, mungkin boleh lawati blog-blog bakal pengantin dan mantan pengantin didalam senarai saya ditepi ini buat masa sekarang ya sementara saya belum berjaya mencuri masa untuk kembali menulis. Oh ya, pada bakal pengantin yang baru berjinak-jinak buka blog kahwin mereka, boleh tinggalkan url masing-masing dalam ruang komen ini atau emel pada saya. Nanti saya akan masukkan dalam list di tepi itu ya?

Terima kasih sudi melawati blog saya hari ini.


Tapi sebagai penyeri post pagi ini, saya kongsi idea buku tetamu yang luar daripada kebiasaan.













Sumber: Esty.com


Jadikan puzzle ini sebagai medium untuk tetamu menulis ucapan. Nanti, selepas majlis, boleh la kamu dan pasangan (atau ahli keluarga yang lain) sama-sama satukan setiap bahagian puzzle. Aktiviti pasif yang menyenangkan.

Lepas siapkan puzzle, boleh terus bingkaikan dan gantung di dinding rumah. Hari-hari boleh tengok ucapan tu..!

Jom, jalani hari yang produktif hari ini!

14 Januari 2010



14 comments:

~~zaa~~ on January 13, 2011 at 9:20 AM said...

amazing! sangat unik kan guestbook macam tu.

cikFM on January 13, 2011 at 9:27 AM said...

awesome.. leh jadikan aktiviti bersama suami lpas kawin nnt.. hehehe..

btw, saye yg anta emel psl guestbook n skrip persediaan tu.. :)

"cikkin" on January 13, 2011 at 9:57 AM said...

hihi..bestt!!! mane laa nk carik puzzle plain cmni..=)

.: an :. on January 13, 2011 at 10:02 AM said...

sgt kreatif! dl an pernah tgk ade kedai amik tmpahan 'gambar dijadikan puzzle'... mgkn utk idea guessbook ni pn blh wat kt citu. cuma xigt katne...huu...

Rai on January 13, 2011 at 11:33 AM said...

sangat smart idea ni. Thanks for sharing.

III bDkNaKaL III on January 13, 2011 at 12:56 PM said...

sgt kreatif idea ni xora!

Schaz on January 13, 2011 at 3:26 PM said...

mungkin blh hantar kad board kosong pd kedai gambar yang blh buatkan puzzle tu kan? nice idea la xora!

0sh!Nz d' sen0r!ta on January 13, 2011 at 9:12 PM said...

ya ampun. kreatif giler kot. suka puzzle!! tapi berpotensi besar untuk tercicir dan hilangggggg!!!

nanie on January 13, 2011 at 9:43 PM said...

kak, ur blog really inspired me! macam one stop wedding centre. cayalah! thank u so much! =))

cerita-gadis-ini on January 14, 2011 at 11:14 AM said...

i like..nk cari la...

Anonymous said...

Hi,

Just wanted to say hello ;)
i'm new to this board.

♀ Perempuan Manis on January 14, 2011 at 4:16 PM said...

guestbook puzzle..idea unik, lain dr yg lain..tp nk cari puzzle ceng gitu yg payahnye..tp, pkai kertas keras dan buat puzzle diy mesti jadi!

cik faye on January 21, 2011 at 4:28 PM said...

salam Xora...tq for adding me in ur list :-)

NORA on April 17, 2012 at 11:54 PM said...

Assalamualaikum Xora. camne nak jadi follower u.. I budak baru belajar. ahaks..


http://menoraha.blogspot.com/

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates