05 September, 2009

DzulldeClassique


5 September 2009

Salam dan hai..

Kebelakangan ni, asyik terfikirkan tentang Butik DzulldeClassique kat Kajang tu... Semuanya gara-gara ternampak baju sanding kuning raja di sebalik tingkap tu.. Tapi tak dapat tengok lagi koleksi mereka sebab semua koleksi kahwin disimpan untuk beri laluan pada koleksi raya mereka.

Dah gi google nama DzulldeClassique ni dan rata-rata, kos mereka memang dalam budget saya. Cuma nak tau gak, isu mutu perkhidmatan mereka. Mana la tau takut jadi kes yang cam yang dulu tu..


Sapa-sapa pernah amik khidmat DzullqdeClassique? Mind to share your experience? Tak kisah la manis ke pahit ke payau ke.. So far dah jumpa satu kisah tak best, tapi tak pulak dicerita details.

Kalau mereka ada persalinan kuning raja, songket+lace, huaaaaa... syukur sangat-sangat.. TU pun kalau ada la...

harap ada..

ADA KE?

7 comments:

laling on September 7, 2009 at 1:10 PM said...

laling, baju tunang ku sbg cth...

sbb aku bkn jenis yg kesah sgt sedap ke x..tp so far mmg die bikin juz nize cantik2 ngam2 badan..

akak yg wat tu aku lupe nama die, kak apetah...tp die ok, juz org akan ramai gile n harap maklom laa mmg die x dpt laa entertain ko cam tuan puteri...kalo org sensitip bleh terasa kot..tp so far ok laa

xora said...

Laling, komen yg negatif aku baca, pasal org tu terasa tidak dipedulikan :P nak wat camne, kedai tu kan sntiasa penuh.. tapi tips yg aku dpat, if nak gi, gi weekdays.. tak pun gi awal2 pagi :P

laling on September 8, 2009 at 12:45 PM said...

weekdays ? hahha, aku g amik weekdays laa tuh..tp pas opis hr..tu pn mak aii org...better awal pg..tp call dlu laa kak ina ke ape tah namanya(dun remember her name)...

cam aku, 1st pegi, derang lupe veil aku..x pasal2 kne dtg skali lg...

Anonymous said...

hi...ni bkn my experience la...tp my fren..dia tng mei 2009 lps...nk jd cerita, dia da tmpah dlm 2 gitu,,,da bgtau nk wat cmane2,,,tp smp 3x dtg nk amek, tp stil x dpt cm yg dia nk ,,,dr lua nmpk ok, tp dlm, hancuss...ade pulak yg x suruh buat, dibuat,,,yg suruh buat, x pulak dibuatnye...huhuuu...tp i personally saw the baju...n mmg buruk la tang lining kt dalam sbb bnyk kali altered....emm,,,may b kes terpencil,,,hihi

xora said...

Cik Anony, kdang2 saya terpikir, adalah lebih selamat hantar baju kat makcik2 tailor yg dah biasa jahit baju n kita selesa dgn jahitan dia .. ni tgh berbelah bagi sama ada nak cuba yg ada nama, atau takde nama tapi ada pengalaman dgn saya hampir 15 tahun :P but anyway, thanks!!! i really need the information

ssc said...

Maybe dah terlewat nk comment, tp ni i punya experience... First i tmpah baju kurung with tulang belut, cantik gak la. So i tempah kebaya............................... disaster gak la. first, tak nampak cam kebaya, straight jer cutting die. then die nak tambah span kat bahu, den lidah die pendek sgt, pastu i gi 2-3 kali still tak siap, pastu last i pegi die kata nak tukar design, nk buang lapel kat blakang, tinggal kat dpn je coz berkedut ape tah. i tak g lg check canne last coz i takut kecewa lg. dah la she's charging rm200. nasib baik kain free. ikutkan hati, mmg nk tinggalkan jer baju tuh suh die jual kt orang lain. tp sbb i ade satu lg kain yg ade kt die, tak collect lg... huhuh... terpaksa lah balik...

Xora said...

SSC: takpe, belum terlwat kamu hantar komen :D Saya faham situasi kamu, kes terpencil gak kan. takpe, cerita kamu ni boleh dijadikan panduan utk B2B buat pilihan kan? :) harap baju kamu yang lagi satu tu, berjaya ya!

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates