27 September, 2009

Pre-Wedding


27 September 2009

Salam dan hai

Yang ini, betul-betul last minute punya rancangan. Amik keputusan bergambar untuk bunting abang.

Nasib tinggal berdekatan dengan UPM yang kaya dengan pemandangan yang cukup nyaman dan indah.


Maka kami menceroboh masuk ke ladang UPM, walau diberitahu hanya untuk pelajar dan pekerja. Nasib staf yang lalu takde yang halau kami. Semua takat angkat tangan aje, mungkin mereka faham keadaan kami.



Hanya pakai kamera Olympus saya FE-20, hanya mampu mengambil gambar 8.0 pixels. Bukan DSLR.. Takde 'fisheye'.. Sama sekali bukan auto face detection, gambar boleh jadi macam hantu Ju-On, kalau tidak set kan mada mode gambar yang betul. Edit pun hanya pakai basic Adobe aje.

Pendek kata, hasil gambar tersebut bukan dari O.P yang profesional.

Maka kami buat tahap termampu.

Tiada bimbingan atau arahan. Semuanya gaya bebas.

Saya cuma tukang snap dan tukang buli mereka. Bila lagi dapat buli abang saya kan? :P

Susah juga nak mulakan bergambar.. pasal abang saya tetap tak dapat pisah dari kereta dia.

Maka banyak gambar dengan kereta dia.

Gambar pose menggelikan abang saya. Dia rasa tidak macho pose begitu tapi demi yang tersayang, dia gagahkan juga

Sebab dia lebih suka pose begini

Walaupun abang saya penat, dia masih boleh menari dengan riang

video

Mungkin terlalu penat sampai otak jadi mental..

Mahunye tak mental, nak dapatkan pose pun dah macam warm up untuk exercise!


video
Tapi akhirnya, dapat juga la gambar yang ibuayah setuju untuk letak di bunting.

Pasal ibuayah bangkang sehabisnya pilihan kami kat bawah ni..

Tak boleh ke??

p/s Tribute pada semua O.P diluar sana. Giler penat nak amik gambar 2 jam aje, ini O.P tu semua buat kerja hampir 5-6 jam.. giler la!!


5 comments:

-yani- on September 28, 2009 at 10:13 AM said...

wah cantik jugak gambar yg awk amik
org ckp ade bakat dh tu.. :)

Acai on September 28, 2009 at 3:37 PM said...

Hahahaha, lawak betul tengok video kedua tu..:) gambar gambar tu memang cantiklah wak..ada bakat ni..suhlah cik abang beli DSLR pasni ye,hehe..:)

Aah, jadi OP memang penat..lelagi kena lari2 kat majlis orang carik angle,hehe..:)

xora said...

Yani: thanks.. saya amatur. pakai camera digital kotak aje.. :(

Acai:sebab pernah tengok Acai dan a.Rashdi amik gambar baring-baring kat UPM tu, jadi buat la benda yg sama.. hehehe..Ala, kamera DSLR tak muat masuk dalam handbag :(

khairulhaya on September 30, 2009 at 3:11 PM said...

xora..

xsangka kamu punye bakat tpendam..da lame nk comment tp x berkesempatan..

suke sgt tmpt tu..cantik sgt..tau x..mlm td roy sampai termimpi2 curi2 masuk kt tempat tu..hak3..kelakar je..

xora said...

Roy: ye, mekacih.. mmg suka amik gambar dan diambil gambar :P cuma kamera takde la cam OP pro :P.. Best tau tempat tu.. wajib gi.. if ada peluang, gi dalam lagi.. tapi if kena halau, pandai2 keluar :P

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates