02 August, 2011

Ramadhan Pertama



Salam dan hai

Salam Ramadhan buat semua.

Dapat Kurma yang disedekahkan alhamdulillah.. Suka!



Dapat hadiah barang baby -- terima kasih
K.Nadzrah dan Na'ilah..!!! Double suka



DiizinkanNya untuk berpuasa dan sediakan juadah berbuka dalam kesaratan ini. haha *Faisal Zakaria, kalau kau baca ini, walau perut aku dah besar tapi aku masih nampak kuali di mana.



.. dan tetap kekalkan tradisi air bandung di bulan puasa. Kenangan zaman kanak-kanak yang sangat kuat untuk kami adik beradik.



Kali pertama menyambut Ramadhan sebagai suami dan isteri. Satu perasaan yang sukar diungkap. Mungkin bila tiba masa untuk jari jemari ini berbicara, saya akan berkongsi cerita.

..dan InsyaAllah, kalau diizinkanNya, akan menyambut Aidilfitiri sebagai ayah dan ibu.


9 bulan 6 hari.



2 Ogos 2011

20 comments:

sweetluvardini on August 2, 2011 at 11:20 AM said...

Selamat Berpuasa Puan xora :)

Xora on August 2, 2011 at 11:24 AM said...

Terima kasih Sweetluvardini :D selamat menjalani ibadat berpuasa juga buat kamu :)

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. on August 2, 2011 at 12:01 PM said...

Selamat ya Xora!! Tak sabar nak tgk baby kamu..sure comel sgt.=)

[s.u.r.i.a] on August 2, 2011 at 12:24 PM said...

semoga selamat semuanya puan xora.

My SouL and My HearT on August 2, 2011 at 12:45 PM said...

Xora...Selamat menjalani ibadah puasa...moga kita dapat penuhi puasa hingga due...

Adein Kushairi on August 2, 2011 at 1:00 PM said...

akhirnya.. kuar juga post ttg ramadhan pertama xora dgn incik hubby.. tp macam ade kekurangan di situ, huhu..=)

p/s : next nk tggu post dr cik reen tart nenas pula..=)

~~zaa~~ on August 2, 2011 at 1:02 PM said...

selamat berpuasa xora :) seronok tau berpuasa berdua dengan suami! ;) heheheh

Cik Tqah on August 2, 2011 at 1:54 PM said...

Selamat berpuasa and semoga bahagia selalu :)

♥ balkidz_hunny ♥ on August 2, 2011 at 3:16 PM said...

Nak meletup dah kau Xora? Aku doakan semuanya mudah, baby & mommy selamat & sehat!


bestnyelah puasa dgn husben ;( sedihh aku!

cik aletheea : on August 2, 2011 at 4:21 PM said...

slamat berpuasa cik puan nora...
jg bb baik2

Cik Puan Mimi on August 2, 2011 at 9:39 PM said...

waaa..congrats in advance
for ur baby. hehehe

selamat berpuasa juga buat kamu berdua.ops bertiga :)

Reen Tart Nenas on August 2, 2011 at 9:41 PM said...

xora, selamat hari raya...uwekkkkkkkkkkkkk

p/s: kat hosp. boring, online jap. hehehe

erin moshimoshi on August 3, 2011 at 12:26 PM said...

wow !! dapnye i ... mahu2

Fiza Amran on August 3, 2011 at 12:41 PM said...

selamat berpuasa pn xora dan selamat menghitung hari.

azey on August 3, 2011 at 2:12 PM said...

9 bulan 6 hari tuh usia kandungan ke???usia perkahwinan 9 bulan 3 hari...camner tuh???sy yang kurang paham kot...ngeee

Xora on August 3, 2011 at 3:18 PM said...

Dear all: terima kasih utk semua wish di atas ya :) sma2 la kita menjalani ibadat berpuasa ini dengan baik. Doakan semuanya juga selamat utk si kecil di dalam ni yg turut berpuasa hehe..

Azey: usia kandungan dikira daripada hari pertama last period kita, bukan pada hari kita bersama suami :) takpe, nnt kalau tiba rezeki kamu, doktor akan ajar bagaimana nak kira ya :D

Anonymous said...

slmt posa xora..smg sume nye slmt..insyaAllah..take care..

best regards,
pza

nYomeL on August 5, 2011 at 9:49 AM said...

Selamat Berpuasa Xora! Semoga selamat semuanya.. :D

aTy _faRed~ on August 5, 2011 at 11:59 AM said...

saye pn samer..!!! fes time pose sebagai somi isteri.... seronok walaupon panic awalnyer..
waaahhh..raye ni berpantang lar ek..:)

~ PUAN THALHA ~ on August 8, 2011 at 5:10 PM said...

Alhamdulillah. Semoga selamat semuanya xora. Salam Ramadhan :)

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates