10 June, 2011

Idea Hantaran: Perca Kain + Butang


Salam dan hai

Saya terlepas pandang post ni! Dah siap buat draft, tapi disebabkan saya sudah siarkan post-post lain, post yang ini telah turun ke bawah, sampai saya terlupa kewujudannya.

Post ini memang post mesti kongsi dengan pembaca blog ni! Idea yang sangat comel, kreatif dan tak perlu kalut disaat akhir.

Tapi terlebih dahulu, saya nak ucapkan terima kasih kepada penghantar emel ni, Wanie. Rasanya sudah boleh panggil Puan Wanie, memandangkan majlisnya pada akhir bulan lepas.


as salam..

ai, k.xora.

wanie nak kongsi dgn b2b yang lain tentang hantaran yang dibuat menggunakan kain felt/perca2 kain dan jg button. sumber xdpt dikenalpasti. kawan yang emailkan..

mungkin idea ini boleh diaplikasikan kepada bloger2 yang rajin DIY n nak kan sesuatu yang simple dan unik.

saya xda blog utk dikongsikan cuma saya harap akk x kisah saya jadikan akk sebagai medium utk sampaikan kepada b2b yang lain. saya merupakan silent reader dan pembaca tegar blog2 b2b, mencari idea utk majlis yang bakal berlangsung i'Allah pada 28may ni..

Jadi pembaca sekalian, ni gambar hantaran yang Wani sudi kongsikan!















10 Jun 2011

17 comments:

mydlove on June 10, 2011 at 10:30 AM said...

hari tu ade baca pasal hantaran dekat wira visual punya fb kalau xsalah..mmg cantik sgt..gubahan dia.kagum

ZARA on June 10, 2011 at 10:56 AM said...

wah.... sangat sangat sangat cantik!!! love the colours! very soothing!!

A 'n' M on June 10, 2011 at 11:26 AM said...

cantiknye gubahan 2...seyes kagum!!buat la tutorial nak diy bunga2 tu...maybe ramai yg teringin nak cuba.. =)

Anonymous said...

Hi, ni vendor yang buat hantaran tu
Filmshortartifact

♥S@R@♥ on June 10, 2011 at 12:29 PM said...

idea yg menarik ni.. cantik2

aTy _faRed~ on June 10, 2011 at 12:30 PM said...

memang sangat cute....!!! :)

miey anna on June 10, 2011 at 12:50 PM said...

jatuh chenta...sukee ^_^

Anonymous said...

nice idea.. Thanx share.. bleh di cuba nie.. sbb dlm proses nak guna semula kain2 felt utk diy wed saya (salah 1 nak buat guest book dari kain felt, insyALLAH).. saya ex- felt crafter.. skrang da stop sbb da malas.. hehehe..

cik hani on June 10, 2011 at 1:21 PM said...

mmg sgt2 menarik
cute sgt

LittleSunshine on June 10, 2011 at 2:31 PM said...

sy xrajin..tp mmg cantik =)

LisaLisut on June 10, 2011 at 2:49 PM said...

wow ini mmg idea baru.utk i baru la sbb i baru tau hehe

cik Ida on June 10, 2011 at 3:20 PM said...

izin share kak xora.. boleh?? ngeeeee :)

Cik Hazz on June 11, 2011 at 8:37 PM said...

wahh. cantiknya. sangat creative sehh!! =)

http://cikhazz-is-writing.blogspot.com/

ELYA on June 15, 2011 at 5:30 PM said...

waaaa, cantik!! cam senang je nak buat...bley cuba neh.. Nway, tq for sharing =)

♥ balkidz_hunny ♥ on June 16, 2011 at 11:28 AM said...

Xora, u telah bagi I inspiration (wahh, gitu!)

rase macam nak plan utk baby's aqiqah pulak nie. hehe

.:shura shushi:. on June 21, 2011 at 8:12 AM said...

wah!! cantik
rase-rasenye mahal tak ?

deQna on September 15, 2011 at 11:43 AM said...

Akk, saya minta izin nak share dalam blog sy...tq

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates