11 July, 2011

Maternity Photoshoot



Salam dan hai

Alhamdulillah, terlaksana juga impian nak buat maternity photoshoot hari Sabtu lepas. Syukur Putrajaya tidak terkena tempias Bersih. Jalan raya tiada masalah alhamdulillah.


Sumber: Facebook Awang, kawan baik Dz yang sudi melayan kerenah saya

Mungkin stamina tidak sekuat masa saya buat pre wedding dulu {Post}, jadi cepat sahaja letih. Tapi tetap sesi yang menyeronokkan, tambah bila kawan sendiri yang ambilkan gambar, tak berapa perlu segan sangat. Terima kasih Awang, sudi pinjamkan kamera ko! Walau aku asyik kata "Takmo amik muka, takmo amik muka. Amik gambar perut aje"

Cuma satu aje kekesalan saya : PATUT AKU TAK PAKAI BAJU WARNA COKLAT NI!! TENGGELAM DALAM GAMBAR~!

Patut pakai baju warna warni yang ceria sikit. Ni la akibatnya kalau pagi nak buat sarapan, tiba-tiba gas dah habis dan sudah kilam kabut nak sediakan sarapan dan nak bersiap barang-barang props semua .. Kemudian, dari malam sebelum tu malas nak sterika baju siap-siap. Padan muka~

Dah melanggar peraturan pertama kalau amik gambar di taman : Jangan pakai baju warna hijau mahupun coklat.

Adeh la..

Tapi apa-apa pun, seronok pasal sekurang-kurangnya ada kenangan nanti :D Entah kenapa, sepanjang mengandung ni, saya kurang berminat mengambil gambar. Cuma ambil gambar perut sahaja. Gambar pergi jalan-jalan ke, semua tak amik pasal malas.

Dah lama mengidam nak khidmat Abang Acai, tapi rasanya nak simpan khidmat dia untuk famili photo selepas selamat semuanya nanti InsyaAllah.

Hari ini genap nyawa kecil ini berusia 34 minggu, Alhamdulillah.




11 Julai 2011


26 comments:

Mia-Ina on July 11, 2011 at 1:43 PM said...

amt best wat photoshoot time maternity ni..jd kenangan abadi

PUAN SUE (asam.garam.gula) on July 11, 2011 at 1:44 PM said...

nasib kak pidos nak amik gmbr muka hari tu..hihi..
kak pidos pun tggu hari nk bersalin je tu..

nnti akak bergamabr ngan baby pulak k

zLa on July 11, 2011 at 1:47 PM said...

eeee..lama nye tak visit blog org, tup3 dah selamatkawen, dah 34 weeks preggy pung! oh tolong saya mahu kelaur dari kempompong ni! sib baik tau jugak isu bersih bagai..huhu..

congrats gojes! soory dah lama sgt tak datang sini :( welcome to the club bebeh!

prinCess.prinCess on July 11, 2011 at 1:59 PM said...

xora, ri2 wat kat ptrjya?..xora yang pakai bju putih ker?..

ke i silap org..:)

sweetluvardini on July 11, 2011 at 2:01 PM said...

tahniah xora,sgt teruja juga nk wat maternity photoshoot tp apakan daya,masih tiada rezeki.sy doakan semoga awak dan baby sihat senantiasa dan dipermudahkan segalanya.amin

Xora on July 11, 2011 at 2:04 PM said...

Mia: tu la, tapi dah byk moment terlepas pasal malas :P

Sue: ehem2.. hari tu K.fidot ada kasitau something kat akak pasal Sue :D

Zla: zla pun dah laaaama sgt tak update blog!

Princess: eh tak, saya pakai baju coklat :D bt kat taman botani aje

Sweet: insyaAllah nnt ada rezeki kamu boleh amik gambar byk2 tau :D kalau boleh setiap bulan. jgn jadi cam saya, dah hujung2 baru teringat :P

~Ayu BnSyg~ on July 11, 2011 at 2:06 PM said...

Best woooo. Teringin nak pregnant jugak

Cik Puan Mimi on July 11, 2011 at 2:17 PM said...

lagi lagi.mane picture lagiii~
seronok nk tengok. smbil2 berangan.hehe

kaklong on July 11, 2011 at 2:21 PM said...

ala...napa masukkan gambar satu jer....kata post...mesti la kne letak gambar byk baru best...heheheh

kami blogger fren mesti akan doakan kesihatan cik puan ni kan...bakal jadi mama la ni...

tahniah kak long ucapkan,..

aTy _faRed~ on July 11, 2011 at 2:28 PM said...

teringin nanti nak buat maternity shoot ni jugak..[insyaallah]

wanie aziz on July 11, 2011 at 3:12 PM said...

waaaahhhh, da 34 week... 6 week to go.... semoga dipermudahkan segala urusan... =))

Byzura Mj (By) on July 11, 2011 at 3:18 PM said...

taniah Xora dah 34 minggu! Cepat je kan!!

Qistin Fadzin on July 11, 2011 at 3:26 PM said...

cepat je dah 34 weeks, kan? (lagi 6 minggu!!!)

photoshoot itu hari saya pakai baju warna hitam (walopon ada corak warna warni) pon tenggelam tak nampak perut sgt...

UyaRayza on July 11, 2011 at 3:39 PM said...

nk tengok gmbr lg hehehe

~~zaa~~ on July 11, 2011 at 4:09 PM said...

ewah2...nasib baik zaa takde kat ptrjy..kalo tak zaa terjah xora! heheheh cepatnye kan dah 34weeks! xora, tempek la lagi gambar!

harzharun on July 11, 2011 at 4:14 PM said...

comel je perut u..nape perut i mcm i bawa twin neh..hehe...

lom sempat buat maternity shoot...xtau nak ambil waktu bila...puasa dah nak dekat ni..hurmmm...

Nur Iman on July 11, 2011 at 4:34 PM said...

Waahhhh!!!...dh 34 minggu...congratz akak.semoga segalanya dipermudahkan.

wanie on July 11, 2011 at 4:58 PM said...

bestnyer.. uat photoshoot masa pregy... nak uat jugak tp mood xder...

choclairissa @ intan on July 11, 2011 at 9:35 PM said...

dulu pernah jugak jumpe link pregnancy photoshoot tapi dah xjumpe link die..nk pregnant jgk..hahha :)

anaztasias nora aira on July 11, 2011 at 10:08 PM said...

comel =) kenangan yang terindah kan eheh =)

azian abdullah on July 12, 2011 at 8:57 AM said...

omg! xora..how come i boleh tau u nak jadik mommy after u dah 34 wks ni? btw, congrats dear.. :)

Hunny Kitty on July 12, 2011 at 3:04 PM said...

*beraangannnnnnn* preggy pun belom!! hehhehehe


nak mintak tulun like nih:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150239256611374&set=o.105233696196553&type=1&ref=nf

Reen Tart Nenas on July 13, 2011 at 9:54 AM said...

gemok

khairulhaya on July 13, 2011 at 12:47 PM said...

wah..tahniah..diam2 je dah 34minggu.pandai simpan rahsia la xora ni..roy pon da preg..sekarang da 19mggu 4hari..tahniah ye xora & suami..

HASNORWANI ... on July 14, 2011 at 2:11 AM said...

http://nikmatsyukur.blogspot.com/2011/07/kalau-nak-kahwin-tulis-macam-ni-kat-mak.html

NoRr on July 15, 2011 at 11:35 AM said...

hello xora! sy baru blogging balik and ur blog is the first sy cari nak baca!

whoaaa!! CONGRATS ON UR PREGNANCY yg tak lama lagi mau dapat baby...heheh, sy pulak in my 23 weeks pregnancy. syukur ;)

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates