14 December, 2012

Sebulan Lebih Tanpa Berita


Salam dan hai


Post terakhir disini adalah meraikan ulang tahun kedua perkahwinan saya dan D pada 30 Oktober yang lalu. Selepas itu, saya terus menyepi. Cuma kemas kini sekali sekala di blog rumah kami.

Bukan tiada cerita yang boleh dikongsi, ada. Cuma saya rasa, hidup di luar rangkaian sosial masih indah walaupun tidak dikongsi di secara online. Saya tak mahu jadi seperti dibawah. Saya mahu menikmati hidup tanpa ada rasa kewajipan untuk kemas kini setiap masa apa aktiviti yang saya lakukan.




Jadi, dalam tempoh hampir sebulan lebih ni, hidup berjalan seperti biasa. Hidup normal seperti orang lain juga.

Ada beberapa undangan perkahwinan yang perlu dipenuhi *tapi cuma 1 aje yang sempat diambil gambar, majlis perkahwinan BFF D. Lain-lain, dengan phone ntah mana, Dyzhwar lari entah ke mana* Majlis yang sangat cantik sebab kedua-duanya penuh dengan budaya dan istiadat. 


Istiadat tentera untuk belah perempuan

dan budaya Punjabi di belah Lelaki
Nasib Dyzhwar nak pakai songkok pagi tu
Saya pun dah mulakan hobi baru, mengumpul koleksi Lego. Tapi sejak koleksi dah lengkap, tak tau nak mulakan hobi baru apa pula.



Sempat juga masuk explorace yang dianjurkan tempat saya bekerja. Tapi yang tak bestnya, setiap kali nak ke checkpoint baru, mesti saya yang paling last. Asal berlari, mesti saya yang terakhir, walaupun saya paling awal sekali lari :(  

Yang bagusnya, disebabkan terhidrat, terus kurang 2 kg masa timbang lepas pertandingan tu. Tapi tu hilang air, bukan lemak. Cis.


Reen sudah semakin kurus. Nak tau kenapa? Baca
cerita seterusnya
Kami Reen sudah kurus kerana kami ada Malam Penghargaan di Royal Chulan


Temanya: Nite at an award show. Tapi ku bantai pakai apa sahaja lalalaa

Seperti biasa, saya malas nak ambil gambar dan semua gambar saya ada pun daripada kamera kawan-kawan. Saya cuma ambil gambar makanan sahaja



Ingat ye, contohi Reen untuk pose berdiri kelihatan langsing. Silangkan kaki anda.




Pasal saya tak sempat buat baju baru, maka saya pakai baju sanding saya, lengkap dengan anak tudung, tudung dan veil sekali haha. Cuma tak pakai dress songket dalam tu pasal tak mahu nampak sangat macam baju pengantin. Jadi saya cuma padankan dengan dress kuning yang sudah sedia ada dalam simpanan.

Walaupun perancangan awal nak pakai ni, tapi D ubah fikiran disaat akhir, maka tu la pasal tiada persamaan pada outfit kami berdua :P


Selebihnya, kehidupan saya lebih banyak tertumpu pada Dyzhwar


Rambut Dyzhwar hasil air tangan uminya haha. Tu yang tak rata dipotong

Teman dia main bola
Jaga Dyzhwar demam


Jalan-jalan sampai dia tertidur

Ye, hidup kami masih seperti biasa. 

Kehidupan orang biasa yang biasa-biasa sahaja.

Korang pulak macam mana?

3 comments:

Byzura Mj (By) on December 14, 2012 at 11:53 AM said...

Xora dah besar dah anak Xora eah! Cepatnya masa berlalu. Dulu kita duk sibuk2 buat DIY hahahaha

Shakina Farhan on December 18, 2012 at 11:24 PM said...

Kehidupan dgn baby..kelam kabut buat keje rumah time baby tido..hehe..

Reen Tart Nenas on December 19, 2012 at 10:45 AM said...

aku xtau plak ko tepek gambo aku kurus itu. kalau tidak, harus aku kasik yg dari professional photog. hahaha apa pun, tahniah sebab berjaya menyarung kembali baju pengantin ko. harus ramai yang makan hati... eowwwwwww :p

lol hahahaha

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates