23 November, 2011

Xora DiMana??



Salam dan hai

Hampir 2 minggu berlalu sejak post terakhir saya disini.

Ye, saya masih disini dan masih belum sempat mengarang apa-apa post yang padat pengisiannya. Terlalu banyak yang saya ingin kongsikan disini.

Tentang pengalaman berpantang saya

Tentang pengalaman melanggar pantang saya. Hehe

Tentang pengalaman menyusu badan kali pertama

Tentang pengalaman kegagalan menyusu badan kali pertama juga. Haih *siap nangis-nangis berduet dengan baby haha

D baru belikan komputer. Mungkin selepas ni nak pasang Unifi, jadi baru dapat ligat menulis semula disini.

Tapi si tenit ni perlukan perhatian juga.


Bos kecik. See the penumbuk?? (D jr baru pandai menghisap jari. Tu la pasal dapat pose begini)


Mengatur waktu dengan bijak--itu skill yang perlu saya tajamkan buat masa sekarang.

InsyaAllah, kalau berkesempatan menulis, saya akan berikan post terbaru nanti ya.

Sehingga itu, jaga diri dan mereka yang tersayang.



23 November 2011

08 November, 2011

Bantal untuk Pasangan Jarak Jauh (PJJ)



Salam dan hai



Untuk maklumat lebih lanjut, klik
disini


Saya sukakan konsepnya.


8 November 2011

04 November, 2011

Lima Pengajaran


Salam dan hai

Post pendek bergambar.

Lima pengajaran buat saya. Mungkin ada yang releven untuk kamu, atau mungkin tidak. Tapi ditulis disini sebagai tanda ingatan buat diri sendiri untuk masa hadapan

1. Jangan beli stroller sebelum bayi dilahirkan sebab:-

a. tak tahu anak akan besar mana, takut bila kita dah nak bawa dia jalan-jalan, tak muat macam si kecik kat bawah ni (atau tak bawa sikecik bersama masa beli, jadi tak dapat nak test kasi dia duduk dalam tu)

Muka ketat kena paksa duduk kat baby carrier yang kecil. haha.

b. tak tahu bila baru boleh bawa anak keluar lepas pantang dan tumbesarannya bagaimana ketika itu.
c. ajal maut ditangan Allah

Selingan

Terus beli dikedainya. Amik model yang boleh gabung terus stroller dan baby carrier. Senang sikit.


Babah lebih teruja daripada baby

2. Makanan yang kita mengidam masa mengandung tapi tak dapat. Kemudian dapat selepas mengandung, rasanya tetap sedap je!


Nasi ambeng di Seksyen 3 Bangi kalau tak silap. Berdekatan dengan Proton Edar dan Klinik Kesihatan Bandar Baru Bangi. Sedap dan murah (RM4.50)!

3. Perempuan beranak pun boleh, apa lah sangat nak kemas rumah yang macam tongkah pecah ni. Tapi ingat, kalau dah berehat 45 hari masa berpantang tak buat apa-apa, jangan terus nak buat kerja rumah menggila. Alamatnya, sakit tulang, urat dan semua yang boleh rasa sakit, akan dialami (macam siapa?? macam saya *angkat tangan). Minta encik suami bersihkan rumah sikit-sikit sebelum balik ke rumah dengan baby demi persekitaran yang sihat dan bersih.


Lihat rumahku, bersepah kan..?

4. Menjadi ibu bekerja memang mencabar. Menjadi ibu bekerja yang menyusu badan, memang teramat mencabar.


Beg menyusu D jr. D for Dyzhwar!


5. Kalau kita ditugaskan hantar anak ke rumah pengasuh/penjaga solo tanpa kehadiran suami, pastikan buat 'warm-up' dulu. Praktis bawa kereta dari rumah ke tempat dituju berdua sahaja. Biasakan si kecil dengan situasi di dalam kereta. Praktis mental kita kuat dulu, mana la tahu, kalau tiba-tiba si kecil mengamuk tengah jalan, kita tak terlalu panik dan tahu macam mana nak atasi


hari pertama practice. Kasi pose ketat pasal pagi-pagi kena kejut gi rumah Opah


Bila dah selalu sangat, layan tido lagi best


4 November 2011

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates