31 October, 2010

Intai: Majlis Nikah


Salam dan hai

Boleh ye saya tinggalkan blog ini dengan sedikit gambar majlis pernikahan kami? Sekejap sahaja, sementara masih berkesempatan. D dah pesan, lepas kahwin jangan tinggalkan blog ni. Saya menulis ni, sambil D kat sebelah tengah tension kat rumah ASTRO takde siaran sukan, cam rumah dia :P

Ini daripada gambar jurugambar rasmi kami: A. Rashdi daripada
Peveyheck. Semua gambar yang telah di edit. Nampak berbeza sikit.








Yang ni pula, gambar daripada
A.Acai. Saya jemput dia sebagai tetamu majlis sanding, tapi dia tak dapat hadirkan diri, jadi dia hadir ke majlis nikah.








Bunga tangan ni Nity buatkan. Saya cuma menyumbang daripada segi trim kan pokok sahaja.



Pengajaran hari ini: Cari kawan yang boleh DIY kalau diri kita tak boleh buat. ehheheheh..

Terima kasih pada yang sudi datang ke majlis sanding. Nampak macam semuanya OK sahaja kan? Tunggu ye.. Saya akan kongsi kurang dan sumbingnya di mana.. Saya hanya tahu selepas balik daripada outdoor majlis sanding, daripada abang-abang saya.

Bila kita redha dan redah, kita dapat menikmati setiap saat yang indah ini


Mekap: Nurin Makeover
Bunga tangan: DIY oleh Nity
Kain baju nikah Perempuan dan Lelaki: Jakel
Tukang Jahit baju nikah: Dzull de Classique
Sampin: @ Terengganu


31 Oktober 2010

Saya Segan


Salam dan hai

Saya ni mungkin ada kecenderungan untuk tidak upload gambar kahwin sendiri di blog ni. Segan nak tengok muka sendiri dalam blog ni banyak-banyak.Jadi pada sesiapa yang nak tengok gambar kahwin saya, mungkin boleh pergi ke laman facebook OP saya, Rashdi Amin

Dia seorang yang bersemangat! Belum 24 jam, sudah upload gambar saya. Rasa pelik bila gambar kahwin jadi tatapan semua orang. Sebelum ni, suka pulak tengok gambar kahwin orang lain, tapi bila giliran sendiri, terus jadi keras.\

Suka gambar ni :)



Kasut: Blay Concept @Sunway Lagoon


Nota: insyaAllah, jumpa kamu dan kamu dimajlis!


31 Oktober 2010

30 October, 2010

Kompilasi Gambar Majlis Sanding


Gambar-gambar berikut adalah ehsan daripada OP saya, Rashdi Amin. Gambar ni tanpa sebarang editing. Memandangkan terlalu banyak, saya akan masukkan secara berperingkat. Gambar-gambar ini saya pilih mengikut citarasa saya sendiri dan pemilihan ini tidak mewakili kualiti keseluruhan gambar kerana saya malas nak pergi satu persatu jadi saya pilih secara rawak aje heheh


Kemas kini terakhir: 14 Julai 2011


Meja Tetamu







Meja Buku Tetamu















Pelamin







Meja Beradap









Deko Dewan yang Lain









Persiapan Pengantin



















Perincian Baju Sanding

















Ketibaan pengantin













Doa pengantin







Makan beradap












Titah Diraja / Ucapan pengantin(hehe)





Upacara memotong kek



Mencemar Duli dan bertemu rakyat jelata ecece..



( tapi gambar banyak sangat nak pilih, nanti saya masukkan :P)

Gamelan









Outdoor












Gambar dibawah ini pula adalah daripada Facebook OP saya, maka dah siap edit la bagai.



















Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates